Artisten & ambachtslieden

Verschillende kunstenaars en ambachtslieden hebben bijgedragen aan het ontwerp en de inrichting van Ecologis. Wanneer kwaliteit en vriendschappen samenkomen voor een geweldig resultaat!

Le chantier a tout d’abord été suivi par l’architecte Caroline FONTAINE, talent, zachtheid en precisie.


L'Atelier16 zijn twee vrienden die hun knowhow hebben gebundeld om innovatieve en duurzame objecten en meubels te bestuderen en te vervaardigen met een overwicht van houtmateriaal, met name uit recuperatiekanalen.

En deze vrienden zijn ook mijn vrienden! Zij zijn degenen die de tafels en de bar hebben gemaakt.

Antropoloog en journalist van opleiding, Caroline Chapeaux rapporteert voor reis- en sociale tijdschriften. Zijn foto's zijn ook het onderwerp van tentoonstellingen.

De foto's van Caroline verheugen Ecologis, net zoals ze mijn leven betoveren!

Boris Mestchersky is een Belgische schilder.
Ik heb altijd van zijn kleurenwerk gehoudens en het universum waarin zijn doeken me sinds mijn kindertijd hebben meegenomen. Boris is een broer voor mij!

Le Retour du Savon is een atelier voor het maken van "duurzame" zepen. Alle zepen en shampoos zijn gemaakt met gecertificeerde biologische plantaardige en essentiële oliën of met niet-gecertificeerde biologische grondstoffen uit eerlijke handel of lokale landbouw. Wat hen de erkenning ‘Slow Cosmetics’ opleverde

Ze worden aangeboden aan gasten van Ecologis. Weer een kans om een ​​duurzaam alternatief te testen!

Ook wel Mr KNX genoemd, mijn oude vriend Greg heeft de kunst om machines intelligent te maken om comfort te garanderen en tegelijkertijd het energieverbruik te beperken.

We groeten ook het opmerkelijke werk van het bedrijf Peiffer-Morelle voor het leggen van puin Ets Petit voor schrijnwerk, Michel Coulée voor grondwerken en Stéphane Bodarwé voor loodgieterswerk.

nl_BENederlands (België)